Deseti rođendan iPod-a

Bez autora
Oct 24 2011

"Apple-ov" čuveni muzički plejer "iPod" proslavio je 10 godina postojanja, tokom kojih se nametnuo kao najprodavaniji na svetu u toj kategoriji, sa prometom koji je premašio 300 miliona komada. Novi uređaj, koji je uneo revolucionarne promene u sektor muzičkih aparata, javnosti je 23. oktobra 2001. predstavio nedavno preminuli legendarni suosnivač "Apple-a" Stiv Džobs.Prvi model "iPod-a" je sadržao monohromni ekran od 1,8 inči, čvrsti disk od pet gigabajta sa skladišnim kapacitetom od 1.000 muzičkih sadržaja, 10 sati autonomije rada, kao i navigacioni sistem koji je tada bio velika novina.

Deseti rođendan iPod-a"Apple-ov" čuveni muzički plejer "iPod" proslavio je 10 godina postojanja, tokom kojih se nametnuo kao najprodavaniji na svetu u toj kategoriji, sa prometom koji je premašio 300 miliona komada.

Novi uređaj, koji je uneo revolucionarne promene u sektor muzičkih aparata, javnosti je 23. oktobra 2001. predstavio nedavno preminuli legendarni suosnivač "Apple-a" Stiv Džobs, podsetili su danas francuski elektronski mediji.

Prvi model "iPod-a" je sadržao monohromni ekran od 1,8 inči, čvrsti disk od pet gigabajta sa skladišnim kapacitetom od 1.000 muzičkih sadržaja, 10 sati autonomije rada, kao i navigacioni sistem koji je tada bio velika novina.

Potom su usledili 2004. godine "iPod mini", 2005. "iPod nano" i "ipod shuffle" i 2007. godine "iPod touch".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik